Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا نجفی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره ساماندهی بازار خودرو و این‌که آیا این بازار با بازداشت مدیران و یا افراد مرتبط سامان خواهد گرفت، گفت:صنعت خودروی کشور ذینفعان متنوع و متکثری دارد. تامین بلندمدت منافع عادلانه ذینفعان نیازمند استقرار مدیریت راهبردی و هماهنگ در بخش‌های مختلف این صنعت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: جامعه هدف و بازار تولیدات داخلی خودرو کم یا بیش حدود ۹۰ درصد مردم ایران هستند. مردم، دولت، سهامداران، کارکنان و قطعه سازان ذینفعان این صنعت هستند.

نماینده مردم تهران با بیان اینکه اقتصاد ملی و صنعت کشور در سایر رشته فعالیت‌ها و محیط زیست متاثر از این صنعت است، اظهار داشت: بهره‌وری‌ِ بخش مهمی از سرمایه‌ها و رضایتمندی ذینفعان، با کم و کیف محصولات تولیدی این صنعت پیوند خورده است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال مسئله زیان‌دهی و قیمت تمام شده بالا، مسئله ایمنی و سوانح و نتایج اسف بار انسانی و اقتصادی آن، مسئله کیفیت و هزینه‌های گارانتی، تعمیر و نگهداری- مازاد سوخت در محصولات تولیدی، با ارزش اقتصادی بالایی که دارد، موجب هدر رفت منابع مالی، آلودگی محیط زیست، بروز بیماری‌ها و هزینه‌های درمان و غیره می‌شود.

وی افزود: صنعت خودرو تنها زمانی در خدمت اقتصاد ملی و ذینفعان قرار می‌گیرد که از رویکرد، استراتژی، اهداف کمی و کیفی، برنامه و عملکردی متعهد به این مبانی برخوردار شود، شوربختانه در سنوات گذشته این صنعت در محیط و محاط خود و وزارت صمت که متولی همه جانبه این صنعت است، در ابعاد مختلف مدیریتی، تنظیم بازار، قیمت‌گذاری، تولید رقابت‌پذیر و واردات از راهبری و مدیریت سیستماتیک هدفمند، مسئولیت‌شناس و مسئولیت‌پذیر  بهره کافی نبرده است.

نجفی ادامه داد: اگر مبتنی بر برنامه نظارت و کنترل بر اهداف کمی و کیفی وجود داشته باشد، عمده انحرافات در حین بروز شناسایی و اصلاح می‌شود و سرمایه‌های مالی و مهم‌تر از آن سرمایه‌های انسانی از فروافتادن در ورطه خطا ایمن‌تر خواهند بود.

وی گفت: اگر این اقدامات و فرایندها به وقت و قاطع با استفاده از ابزارهای مدیریتی روز صورت پذیرفته بود شاهد این مقدار اتلاف سرمایه‌های انسانی، مالی و اجتماعی نبودیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: سرمایه‌های انسانی در صنعت خودرو بسیار مهم هستند، نیروهایی که در نبود محیط مناسب امکان لغزش و خطای دامنه‌دار پیدا می‌کنند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما بخش مهمی از نیروی انسانی و سایر سرمایه‌های ارزشمندمان را به دلیل نبود نظامات صحیح و جامع اداره بنگاه‌ها و سرمایه‌ها در بستر زمان از دست داده‌ایم.

وی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی پیش نیاز جامعه برخوردار و رو به تعالی است، گفت: در نبود این سرمایه، کشور مستعد آسیب‌های مختلف می‌شود.

وی یادآور شد: ما حدود دو سال پیش با درخواست تحقیق و تفحص خواهان بررسی علل ناکارآمدی شرکت‌های خودرو ساز داخلی در حوزه‌های کیفیت، قیمت، محیط زیست، طراحی، تکنولوژی، فروش و خدمات پس از فروش شدیم و با ده محور و سوال مشخص عارضه‌یابی، آسیب‌شناسی و تهیه چارچوب بنیادین طرح تحول صنعت خودرو‌ کشور را ضروری دانستیم. بسیار طول کشید تا این طرح به صحن مجلس رسید و تصویب شد و مع‌الاسف در ادامه نیز مجلس با موانع و توقفات طولانی و اطاله زمان در حوزه اجرایی روبرو شد.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عملا از ابتدای امسال تحقیق و تفحص از صنعت خودروی کشور آغاز به کار کرد.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: لازم به توضیح است که صنعت خودروی کشور صرفا دو خودروسازی ایران خودرو و سایپا نیست. صنعت خودرو شامل بازار و مشتریان، تولیدکنندگان خودرو، قطعه‌سازان و واردکنندگان، فروش و خدمات پس از فروش می‌شود. 

وی تاکید کرد: صنعت خودرو گستره وسیعی دارد، حجم عظیمی از سرمایه و منابع همچون پول و کار در آن گردش دارد.

نجفی ادامه داد: متاسفانه در برخی مقاطع با شدت یا ضعف این صنعت متاثر از قصورها و تقصیرها، ناکارآمدی یا فساد بوده است که تبعات آن را مدت‌هاست مشاهده می‌کنیم.

وی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخوردهای قضایی با متخلفان صنعت خودرو چه میزان می‌تواند بر بازگشت اعتماد عمومی به این صنعت تاثیرگذار باشد، بیان کرد: هر اقدام قانونی که برای اصلاح امور و برگرداندن شرایط به مسیر صحیح لازم باشد لاجرم بایستی انجام شود ولی در نهایت سرنوشت پایدار این صنعت خصوصا آتیه تولیدکنندگان، به راهبردها، برنامه‌ها، کیفیت اقدامات و عملکرد مسئولان صنعت از طرفی و رفع موانع غیرمتعارف، غیراقتصادی و غیررقابتی برای دسترسی به بازارهای جهانی، منابع مالی، تکنولوژی و مشارکت با شرکای توانمند بین‌المللی بستگی دارد.

نماینده مردم تهران خاطرنشان کرد: گمانم آن است اگر این الزامات در محیط و محاط صنعت فراهم نشود در درازمدت و حتی میان مدت نتایج چندان متمایزی در شاخص‌های عملکردی به دست نخواهیم آورد و بسترهای نامناسب فعلی کماکان مولد فساد و ناکارامدی خواهند بود.

وی تاکید کرد: بخش مهمی از صورت مسائل و سازوکارهای حل آنها را در وزارت صمت باید جستجو‌ کرده و اصلاح شرایط صنعت را در آن وزارتخانه بایستی رقم زد، هیچ کار و بار بی‌صاحبی به سر انجام‌ نرسیده و آن وزارتخانه در حال حاضر در حکم متولی و صاحب این صنعت است

نجفی گفت: ما نیازمند تحول و بازآفرینی عالمانه و مسئولانه گستره صنعت خودرو کشور با نگاه به منافع متوازن و بلند مدت ذینفعان متنوع و متکثر آن هستیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خودرو تخلفات بازار خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۶۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی طاهری ظهر چهارشنبه در آئین آغاز به کار بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع نیروی برق که در دانشگاه زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از دغدغه‌های امروز کشور، ناترازی در حوزه انرژی است، افزود: برای برون‌رفت از این موضوع باید سرعت سرمایه‌گذاری‌ها را با سرعت پیشرفت صنعت منطبق کنیم.

وی با بیان اینکه امروز نیاز مبرم به مدیریت انرژی داریم که اجرای قانون مانع‌زدایی از صنعت برق می‌تواند مسیر رسیدن به این مهم را هموارتر کند، اظهار کرد: معتقدیم با توجه به وجود منابع ارزشمند در حوزه بهینه‌سازی، مسؤولان و متولیان امر باید از این منابع به خوبی استفاده کنند.

رئیس انجمن مهندسان برق و الکترونیک کشور نیز در ادامه این کنفرانس با بیان اینکه برگزاری چنین کنفرانس‌هایی باعث شده است تا خروجی این رویداد علمی را در صنعت نیز شاهد باشیم، عنوان کرد: این کنفرانس تا به امروز به همت دانشگاهیان و فعالان حوزه صنعت برگزار شده و نتایج ارزشمندی را به دنبال داشته است.

حسین عسکریان ابیانه با اشاره به اینکه انجمن مهندسان برق و الکترونیک کشور با ۳۱۰۰ عضو در اواسط دهه هفتاد تشکیل شد، خاطرنشان کرد: با توجه به نتایج ارزشمندی که برگزاری این کنفرانس بین‌المللی داشته است، امیدواریم روند برگزاری آن به همت بدنه دانشگاهی و حوزه صنعت تداوم داشته باشد.

زنجان قطب برق و الکترونیک کشور است

پیام جوادی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان نیز از زنجان به عنوان قطب برق و الکترونیک کشور یاد کرد و گفت: در این کنفرانس مقاله به صورت حضوری طی ۱۵ نشست ارائه و چهار میزگرد تخصصی نیز به صورت پرسش و پاسخ با حضور مسئولان نشست‌ها با موضوعات انرژی‌های تجدید پذیر، اثر خودروهای الکتریکی در شبکه‌های توزیع، مدیریت ریسک سیستم‌های شبکه‌های توزیع و مدیریت مصرف هوشمند برگزار می‌شود.

گفتنی است، بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع برق به میزبانی شرکت توزیع برق زنجان در دانشگاه زنجان در حال برگزاری است و بیش از ۱۰۰۰ نفر از سراسر کشور از بخش دولتی صنعت برق، بخش خصوصی و دانشگاهی طی سه روز برگزاری این کنفرانس حضور خواهند داشت.

کد خبر 6094185

دیگر خبرها

  • مسکن هایی که بیش از یک دهه به سرانجام نرسیده
  • مسکن هایی که بیش از یگ دهه به سرانجام نرسیده
  • رئیس قوه قضائیه: چرخه معیوب سرمایه گذاری درکشور نیاز به اصلاح دارد
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • اصلاح کشور از مسیر مدرسه می‌گذرد
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • سرعت پیشرفت صنعت با حوزه سرمایه‌گذاری متناسب نیست
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت