Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مدیرعامل تامین سرمایه امین و رییس انرژی بورس کشور از تامین منابع مالی مجموعه شرکت های بورسی و غیر بورسی شستا به ارزش بیش از 4 هزار میلیارد تومان در بازار سرمایه خبر داد
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، چهارشنبه 29 بهمن و دومین روز از سلسله نشست های تخصصی دومین نمایشگاه بین المللی صنعت پتروشیمی همایش "نقش بازار سرمایه در توسعه صنعت پتروشیمی" با هدف تامین مالی، ایجاد کریدور سبز تامین مالی در بازار سرمایه برای شرکت های بزرگ، تشکیل کانون مالی برای شرکت های توسعه یافته، تدوین سند توسعه یافته و بررسی سرمایه های سرگردان در بازار سرمایه" در سالن خلیج فارس مرکز همایش های بین المللی کیش برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سلمان خادم‌المله با اشاره بر لزوم اهمیت نقش بازار سرمایه در رشد و توسعه اقتصادی کشور گفت: برای تسهیل در فرایند تامین مالی صنایع پتروشیمی کشور؛ کانون نهادهای مالی با همکاری سازمان برنامه بودجه و مجلس شورای اسلامی ابزارهای مالی مناسبی طراحی کردند که در بازه زمانی50روز این تسهیلات قابل دریافت است.
خادم‌المله با بیان این که ده درصد گواهی سپرده کالای شرکت ها میانگین اموال محصولات تولیدی هست که در قالب اوراق سپرده کالایی به فروش می رسد، اظهار داشت: در مجموعه شستا 35 محصول شناسایی شده که برای تامین مالی و ابزاری مناسب برای شفاف سازی قیمت گذاری شده است.
سعید اسلامی بیدگلی عضو عالی شورای بورس کشور در خصوص بودجه محور بودن تامین مالی طرح های کشور گفت: بودجه محور بودن طرح های در دست اجرا سبب شد طرح های نیمه تمام زیادی در سطح کشور رها شود.
اسلامی بیدگلی تصریح کرد: نظام بانکی کشور در تامین منابع مالی طرح های مختلف نیاز به کنترل و نظارت جدی دارد اگر در این زمینه به نحو مطلوب عمل نکنیم نظام بازار محور می تواند در تامین مالی نقش اساسی ایفا کند.
وی اهمیت نقش بازار سرمایه در تامین مالی را یکی از راه کارهای مناسب در اقتصاد کلان کشور برشمرد و افزود: باید به بازار سرمایه از جایگاه اقتصاد کلان و صنعت نگاه کرد و اصلاح رفتار ناشر؛ اصلاح رفتار تامین مالی در بازار سرمایه است.
عضو عالی شورای بورس کشور با تاکید به این که اصلاح رفتار در تامین مالی تعهد ایجاد می کند گفت: قیمت گذاری در نرخ بازار سرمایه فواید جدی برای اقتصاد کلان دارد و باید در مسیر توسعه بازار سرمایه گام های موثری برداشت.
سعید اسلامی بیدگلی نوسانات بازار را یکی از مشکلات موجود در اقتصاد کلان کشور عنوان کرد و افزود: بخشی از نوسانات بازار تحت تاثیر سیاست گذاری دولت است از این رو مجموعه نوسانات در اقتصاد ایران‌ مانع توسعه بوده و گرایش به سمت بازارهای مختلف سرمایه را سبب می شود که به عنوان سرمایه های سرگردان محسوب می شوند.
وی بخش عمده موانع موجود را نداشتن سواد مالی بنگاه های اقتصادی کشور دانست و اظهار داشت: برخی از شرکت ها فقط بانک ها را به عنوان ابزارهای تامین مالی می شناسند و از سواد مالی مناسبی برخوردار نیستند.
عضو عالی شورای بورس کشور خاطر نشان کرد: شرکت ها در این زمینه آمادگی لازم را ندارند و امسال از 400 شرکت فعال در سطح کشور 27 شرکت صورت های مالی خود را ارائه کردند که این اتفاق ، بی نظمی و ساختار سرمایه ای نا مناسب برخی از شرکت ها را نشان می دهد.
سعید اسلامی بیدگلی در رابطه با چالش های متعدد بازارسرمایه از جمله ابزارهای مالی و بوروکراسی در بازار سرمایه گفت: نهاد ها توسعه نیافته هستند و ابزار ها همگون با رشد بازار توسعه نیافتند و چالش متعددی در این زمینه ایجاد شده است.
علی صحرایی مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران در ادامه این نشست با بیان این که بازار سرمایه 500هزار میلیارد تومان تامین مالی شده است اظهار داشت: با صدور انواع اوراق بدهی و ابزاری های جدید بدهی روش های مختلف برای افزایش سرمایه آورده های نقدی موجب تامین مالی در نظام بانکی کشور شده است .
صحرایی با اشاره به این که در ابتدای فروردین امسال 3میلیون سهام دار فعال داشتیم که اینک به 25 میلیون نفر رسیده است تصریح کرد: نداشتن سواد بازار سرمایه و فضای رسانه ای آنها را تحت تاثیر قرار داده است.
به گفته صحرایی شفاف ترین اقتصاد کشور بازار سرمایه است و تهاتر اطلاعاتی که شرکت ها ارایه می دهند از شفافیت بیشتری برخوردار است و 2800 مراکز معاملاتی در دسترس است از این رو سرمایه های خرد به راحتی می توانند به بازار سرمایه وارد شوند.
وی با تاکید بر این که صنعت پتروشیمی یکی از صنایع سرآمد بازار سرمایه است و از صنایع انرژی ارزان برخوردار است افزود: سیاست گذاران به راحتی با تصمیمات پشت درهای بسته درحوزه مواد اولیه آنها تصمیمی گیری می کنند از این رو با در نظر گرفتن ملاحظات اجتماعی این موضوع در مجلس مورد توجه قرار داده شده است و مزیت اصلی دیگر معافیت های مالی در بازار سرمایه است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بازار سرمایه بازار سرمایه اسلامی بیدگلی اقتصاد کلان تامین مالی بورس کشور شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۴۹۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟

به تازگی در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ را اصلاح کردند اما این موضوع چه تاثیری بر بورس دارد؟

به گزارش ایسنا، بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ درخصوص دریافت مالیات برای اشخاص حقوقی و حقیقی است که توسط نمایندگان در روزهای اخیر اصلاح شده است، محمدرضا فلفلانی کارشناس بازار سرمایه درخصوص اینکه اصلاح این تبصره چه تاثیری در افزایش جذب سرمایه در بورس و بهبود وضعیت این بازار دارد به ایسنا گفت: همیشه یکی از دغدغه هایی که فعالان اقتصادی در فضای اقتصادی کشور داشتند این بوده که چطور بنگاه های اقتصادی، شرکت های تولیدی و خدماتی را بتوانند به سمت شفافیت در صورت های مالی سوق داده و بتوانند از حرکت شرکت ها به سمت شفافیت حمایت کنند.
وی ادامه داد: برای اینکه این اتفاق بیفتد و مشوقی برای شفافیت داشته باشیم قوانین و مقرراتی از گذشته در این زمینه وجود داشته است.

بازار سرمایه بستر شفافیت است

به گفته این کارشناس، بازار سرمایه کشور می تواند بستر شفافیت باشد و قاعدتا در فضای قانون گذاری و سیاست گذاری کلان کشور یکسری مشوق هایی به شرکت هایی که در بازار سرمایه پذیرش می گیرند ارائه می شود.
فلفلانی افزود: یکی از این مشوق ها قاعدتا یکسری معافیت های مالیاتی است، یکسری امکاناتی برای تامین مالی و ... است و وقتی شرکتی می خواهد وارد اکوسیستم بازار سرمایه شود و پذیرش بگیرد تا سهام آن شرکت به عموم مردم عرضه شود و تبدیل به سهامی عام شود یکسری الزاماتی که سازمان بورس تعیین کرده است را رعایت کند. 
وی یادآور شد: یکی از این الزامات شفافیت در حوزه مالی است و شرکت ها با توجه به زیرساخت هایی که ایجاد می کنند به سمت شفافیت سوق داده می شوند و در قبال آن می توانند از یکسری معافیت ها بهره مند شوند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: موضوعی که اخیرا مطرح شده بود این بود که این معافیت ها حذف یا کمرنگ شوند که در جلسه مجلس برگزار شد و این موضوع مورد بررسی قرار گرفت، قرار بر این شد که آن معافیت ها و مشوق ها همچنان وجود داشته باشد.
وی متذکر شد: با توجه به اینکه شرکت ها می توانند از قبال شفافیتی که ایجاد می کنند هم در تامین مالی شرکت اتفاق های مثبتی رقم می خورد هم می توانند از یکسری معافیت های مالیاتی هم بهره مند شوند. 

وجود معافیت ها عرضه اولیه ها را در بورس بیشتر می‌کند

فلفلانی گفت: پیش بینی می شود وجود این معافیت ها موجی از افزایش تقاضا در خصوص عرضه اولیه رقم بخورد به این معنا که شرکت ها و بنگاه های اقتصادی علاقمند باشند که سهام شان را در بازار سرمایه کشور عرضه کنند و اگر تابلوی معملات هم در کنار این موضوع رونق داشته باشد فضای نسبتا خوبی حاکم خواهد شد.

الزام‌های مالیاتی،‌ شرکت‌ها را به سمت بورس سوق می‌دهد

وی تاکید کرد: اخیرا شاهد سخت‌گیری‌هایی هم در حوزه مالیات و اداره دارایی بودیم، این موضوع می‌تواند شرکت‌ها را به سمت شفافیت سوق دهد، به نظر می‌رسد بنگاه‌های اقتصادی در حال حاضر به خاطر قوانین مالیاتی کشور ملزم به داشتن یکسری شفافیت‌هایی هستند احتمالا با خود فکر می‌کنند که حالا که این شفافیت‌های مالی را دارند از مزایای آن نیز استفاده کنند، مزایا در صورتی به این بنگاه‌ها اعطا می‌شود که در بازار سرمایه کشور بتوانند سهامشان را عرضه کنند بنابراین این موضوع می‌تواند در بلند مدت موجی را ایجاد کند که شرکت‌ها علاقه‌مند به عرضه سهام در بازار بورس باشند و این موضوع فضای مثبتی را در اکوسیستم اقتصادی کشور رقم بزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • زمینه جذب تسهیلات از بازار سرمایه باید فراهم شود
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • زاکانی در جواب انتقاد‌ها از خرید تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها از یک شرکت ساختمانی چینی: منتقدین دقت ندارند؛ این شرکت تامین کننده مالی است / تامین کننده خط ۱، ۲ و ۳ مترو هم یک بخش نظامی چین است / وزارت صمت می‌گفت امکان ندارد به شما خودرو بدهند، چون فقط به کشور‌های
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است